Birgitta fokuserer på at alt starter med individets egen selvbevissthet og utvikling. Hos NMBU jobber hun gjennom mental trening med å styrke ansattes evne til å:
- Bevisstgjøre egne ferdigheter
- Øke selvinnsikt
- Oppnå bedre resultater over tid
- Etablere tydelige mål som gir tydelig retning
- Opprette mer og bedre samarbeid
- Ha bevissthet rundt egen rolle som bidrar for at universitetet når sine mål
De dagene jeg var med Birgitta på mental trening hos NMBU lå fokuset på modellen kjernekvadranten. Kjernekvadranten belyser hvordan individuelle kvaliteter kan bidra til fellesskapet i et team, når man blir bevisst på hvordan man best kan bruke dem i samarbeid.
Birgitta beskriver modellen som:
Kjernekvadranten er en modell som lar oss sette egenskapene våre litt i system, og som synliggjør at vi er utstyrt med noen kjernekvaliteter som vi kanskje ikke tenker over at vi har. Men kvalitetene våre har også en skyggeside, eller en fallgruve, en utfordring og en allergi. Og hvis du ikke vet så nøyaktig hvilke kjernekvaliteter du sitter på, prøv å definere hva som irriterer deg med andre, så er du litt nærmere svaret. Din kjernekvalitet er ofte det positivt motsatte av det du er allergisk mot!
IT-avdelingen ved universitetet er i en bransje i rask utvikling, som krever høy kompetanse og fleksibilitet fra sine ansatte. Gjennom målrettet mental trening, ønsker NMBU å gjøre medarbeiderne mer robuste og bevisste i møte med utfordringer. Ved å fokusere på samarbeidskultur og de forventingene som stilles til både ledere og medarbeidere i team, bygges det grunnlag for at alle kan bidra til - og styrke - fellesskapet.
Hvordan fungerer mental trening hos NMBU?
Hos NMBU startet Birgitta med ledergruppen, hvor fokuset var å styrke den enkelte leder i sin rolle. Deretter fortsatte hun med workshops for hver faggruppe, hvor ledere og deres team deltok sammen. Workshopene styrket teamets kunnskap om god kommunikasjon og bidro til en bevisstgjøring av forventinger og ansvar, noe som skapte et bedre grunnlag for godt samarbeid på tvers av fagmiljøene.
I tillegg til team- og ledertreningen tilbød Birgitta også 1-1 samtaler som gir ledere og medarbeidere mulighet til å dykke dypere i egne mål og utfordringer. Denne individuelle tilpasningen gjør deltakerne i stand til å jobbe med konkrete utfordringer og personlig utvikling.
Birgitta bidrar til at medarbeidere ser sin egen verdi på jobben tydeligere.
Mental trening har vært en viktig del av NMBU IT sitt arbeid med tjenesteorientering av avdelingen. Vår inngang har vært fokusert rundt at ansatte må først kjenne seg selv for å kunne fungere godt i et team-samarbeid. Her har Cooperante v/Birgitta bidratt godt til en økt forståelse i avdelingen, rundt hva som skal til for at våre team fungerer godt sammen. Birgitta har en faglig og tillitsvekkende tilnærming til mental trening. Hun er veldig stødig i gjennomføringen, hvor hun evner å stille de viktige, riktige og vanskelige spørsmålene. Birgitta utfordrer oss til å bli bedre.
Samarbeidet har fungert utmerket for NMBU IT, og vi kan varmt anbefale Cooperante og Birgitta.
- Ståle Mørch
En av styrkene til mental treningen hos Cooperante er at de alltid tilpasses bedriftens spesifikke behov og situasjon. Kurset hos NMBU har gitt deltakerne nødvendig verktøy til å bli tryggere i sin rolle, mer fokusert på oppgavene sine, og bedre rustet til å møte stress og utfordringer. På denne måten blir mental treningen en integrert del av medarbeidernes arbeidshverdag, og effektene blir dermed langvarige.
NMBUs satsing på mental trening gjennom Cooperante er en investering i medarbeidernes fremtidige trivsel og deres evne til å møte endringer. Målet er at mental treningen bygger et bærekraftig arbeidsmiljø hvor medarbeidere trives og yter sitt beste.